Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Jak najít správný byt? Všímejte si okolí
Úterý, 05. srpen 2014 08:34
Zájemci o nové byty v Praze si často zapomínají všímat okolí. Stává se, že jim pak u novostaveb chybí základní občanská vybavenost.

Špatná občanská vybavenost. To je největší výtka odborníků vůči bytům v pražských novostavbách. Spousta lidí totiž při shánění bytu zapomíná věnovat pozornost okolí a často pak bývají překvapení, když v okolí chybí třeba školy, lékaři nebo obchody.

Celý článek...
 
Proč je Praha tolik vyhledávaným místem pro bydlení?
Pátek, 01. srpen 2014 08:21
Proč je Praha tolik vyhledávaným místem pro bydlení?

Praha, stejně jako všechna ostatní hlavní města v Evropě, láká k bydlení velké procento obyvatel. Do Prahy se často stěhují i lidé z větších vzdáleností, nejen z Čech, ale i z Moravy a dokonce Slezska. Důvodů k vysoké oblibě je hned několik. Mezi ty hlavní patří fakt, že míra nezaměstnanosti v Praze je dlouhodobě nejnižší v celé republice. Mezi další důvody patří nabídka bydlení v Praze. Ta je v současnosti nejlepší za poslední roky.

Celý článek...
 
Od neděle bude zpřístupněna Rezervace Bororo
Pátek, 25. červenec 2014 16:35
Od neděle bude zpřístupněna Rezervace Bororo

Již 24. července si Rezervaci Bororo mohli prohlédnout novináři. Pro veřejnost bude slavnostně otevřena v neděli v 11 hod. Rezervace Bororo je nový herní a odpočinkový areál v pražské zoo, který cílí na především na rodiny s dětmi. V Rezervaci Bororo na vás čeká spousta zábavy, dvanáctimetrová prolézačka a hlavně – zákaz vstupu škarohlídů! Areál je určen pro dobrou a zajímavou zábavu, které si děti opravdu užijí dosytnosti.

Celý článek...
 
Institut CEMI slaví 3. výročí
Čtvrtek, 24. červenec 2014 20:28
Institut CEMI slaví 3. výročí

Pražský vzdělávací institut CEMI (Central European Management Institut), přední český specialista na manažerské vzdělávací programy MBA a LLM s celoevropskou působností, slaví letos 3 roky od založení. Institut je průkopníkem v online formě vzdělávání. V čele s ředitelem Mgr. Štěpánem Mikou prošel za dobu svého působení řadou změn. Od letošního roku mají studenti možnost zvolit i právnický obor Corporate Master of Law (LL.M.).

Celý článek...
 
Institut CEMI: možnosti vzdělání mimo školu
Středa, 23. červenec 2014 19:16
Institut CEMI: možnosti vzdělání mimo školu

Lidé dnes mají velký problém udržet se v zaměstnání nebo si najít novou práci. Potvrzují to vysoká čísla nezaměstnanosti. Ačkoli Praha neměnně patří k okresům s nejnižší nezaměstnaností (5,26 procent), zároveň je v metropoli patrný rostoucí tlak na zaměstnance ze strany zaměstnavatelů na rozšiřování dovedností a znalostí. Téma celoživotního vzdělávání je v současné době čím dál aktuálnější.

Celý článek...
 
Velemloci na nás pokukují z plakátů po celé Praze
Sobota, 19. červenec 2014 16:37
Velemloci na nás pokukují z plakátů po celé Praze

Pražská zoo si pro svou letošní marketingovou kampaň vybrala neobvyklého tvora. Volba totiž letos nepadla na žádné z prvoplánově líbivých zvířat. Letošním symbolem letní kampaně se stal velemlok čínský. Je to pochopitelné! Vždyť právě Velemlokárium, které bylo otevřeno 31. května, láká v současné době největší počet návštěvníků, nejen domácích, ale i ze zahraničí. Velemlok Karlo a jeho kamarádi z Velemlokária prostě budí zájem! Pokud vás tedy zajímají neobvyklá zvířata, případně očekáváte v létě návštěvu, je Velemlokárium jistě dobrým tipem, kam se v horkých letních dnech vydat. A marketingová kampaň v pražských ulicích vám to připomene.

Celý článek...
 


Strana 10 z 31